Cum sa va reduceti si mai mult costurile afacerii detinute

Cum sa va reduceti si mai mult costurile afacerii detinute

Un bun management financiar este crucial pentru succesul tuturor afacerilor. Cu toate acestea, multe organizatii functioneaza fara un set bine stabilit de reguli in domeniul financiar. De aceea, ele oscileaza intre un succes fulminant, obtinut adesea peste noapte, si falimente de rasunet. Iar acest lucru este ceea ce face diferenta intre o intreprindere profitabila si una care se lupta sa ramana pe linia de plutire.

A intelege regulile de afaceri inseamna sa le recunoasteti natura, care este in continua schimbare. Pe scurt, acestea se transforma cu fiecare noutate ce isi face aparitia in domeniul tehnologic sau financiar. Iar atunci cand apar noi instrumente financiare precum First Payment Provider, trebuie sa luati in considerare implementarea acestora.

Deci, ce inseamna compania noastra pentru tine si pentru compania ta? Haideti sa gasim impreuna cateva modalitati prin care puteti reduce cat mai mult din costurile afacerii detinute!

Incurajati munca de acasa

Odata cu inceputul pandemiei de COVID-19, multe companii si-au reorganizat munca de birou pentru a reduce din costuri. De exemplu, majoritatea si-au trimis angajatii sa lucreze de acasa. Drept urmare, au reusit sa cheltuiasca mai putin pentru electricitate, internet, parcare si alte facilitati ce erau platite lunar si impovarau bugetul de cheltuieli. Un lucru extremede important este ca marea majoritate a companiilor au renuntat la plata chiriei pentru spatii mari de birouri, ceea ce i-a ajutat sa reduca semnificativ cheltuielile.

Pe de alta parte, companiile ce detineau cladirile de birouri au trecut la reorganizarea acestora, reusind astfel sa le inchirieze la un numar mai mare de companii mai mici, reducand astfel o serie de cheltuieli si crescandu-si profitul.

Asadar, daca afacerea detinuta nu necesita prezenta fizica a angajatilor, incurajati-i sa lucreze de acasa. In schimb, puteti acoperi un procent din costurile pe care acestia le au pentru diverse utilitati. Cu toate acestea insa, veti economisi mai multi bani pe termen lung.

Cumparati echipemant second hand

Una dintre cele mai simple modalitati de a economisi bani este investitia in echipamente second-hand. De exemplu, daca trebuie sa inlocuiti birourile sau calculatoarele, cautati unele second hand, in loc sa platiti o avere pentru niste echipamente noi. Intotdeauna ar trebui sa optati pentru echipamente de care alte companii nu au nevoie.

Sa ne amintim de situatia descrisa mai sus, in care multe companii si-au inchis birourile. Aceasta inseamna ca exista pe piata o multime de piese de mobilier de birou, echipamente si alte articole ce au devenit redundante pentru noul lor flux de lucru. Prin urmare, le puteti gasi disponibile la preturi reduse si inca in stare buna.

Luati in considerare plata unor taxe mai mici

Unele dintre cele mai mari cheltuieli ale companiilor ce opereaza pe piata romaneasca este plata taxelor pentru transferurile de bani. In contextul mondializarii de astazi, aproape fiecare companie are colaboratori din strainatate. Spre exemplu, acestia pot lucra online cu liber profesionisti straini. De asemenea, ar putea avea contractori din alte tari.

Problema este ca majoritatea bancilor si procesatorilor de plati vor percepe o serie de taxe destul de mari, atunci cand platesc colaboratori din strainatate. De asemenea, daca aveti mai multe conturi bancare, aceste comisioane se inmultesc, deoarece sunt platite pentru fiecare cont in parte. Si, pe termen lung, ar putea cantari foarte mult in bugetul de cheltuieli al companiei detinute. Mai presus de toate, acestea va pot impiedica compania sa se dezvolte repede si sanatos.

Cea mai buna alegere este sa optati pentru un serviciu financiar precum First Payment Provider. Impreuna cu acesta platforma inovatoare in domeniul serviciilor financiare, va puteti strange toate conturile bancare si cardurile de credit intr-o singura aplicatie, usor de folosit si in conditii de siguranta maxima. De acolo, puteti gestiona mai usor toate cheltuielile de afaceri si fluxul de bani. Cel mai important, veti plati cele mai mici taxe pentru fiecare serviciu oferit, maximizandu-va astfel profitul.