Regulile de aur pentru gestionarea cat mai buna a banilor

Regulile de aur pentru gestionarea cat mai buna a banilor

La scoala invatati o multime de lectii importante. Din pacate, scoala nu va invata lectii de viata, despre cum sa ve descurcati mai tarziu in societatea reala, de care avem cu totii nevoie disperata mai tarziu in viata. Una dintre aceste reguli se refera la gestionarea eficienta a banilor, iar aceasta are rolul de a ne oferi o viata fara stres.

Fara un control adecvat al banilor, riscati sa depindeti de imprumuturile de la familie si prieteni. Mai mult decat atat, este posibil sa fii nevoit sa aplici pentru imprumuturi bancare, ce sunt intotdeauna incomode si genereaza costuri foarte mari. Iar daca nu utilizati servicii financiare precum First Payment Provider, nu veti scapa niciodata de datorii si de stres.

Inainte de a ajunge la aceasta etapa, ar trebui sa invatati regulile de aur ale gestionarii banilor. Si chiar  daca treceti printr-o etapa in care sunteti datori vanduti, trebuie sa stii ca niciodata nu este prea tarziu sa le aplici. Iata care sunt acestea!

1. Niciodata sa nu cheltuiesti mai mult decat castigi

Traim intr-o societate de consum, care ne tenteaza cu produse si servicii irezistibile, si asta la fiecare pas pe care il facem. Este foarte tentant sa cumparati un televizor nou, o calatorie intr-o destinatie exotica sau chiar o masina noua. Cu toate acestea, chiar merita sa ne indatoram pentru aceste achizitii?

Pentru a avea o situatie financiara sanatoasa, nu ar trebui sa cheltuiesti niciodata mai mult decat castigi. Daca nu va puteti permite toate aceste lucruri descries mai sus cu salariul actual, nu ar trebui sa faceti credite bancare, lucru care v-ar indatora pe un termen foarte lung.

Acest lucru inseamna ca ar trebui sa imprumuti intotdeauna bani pentru a iesi din situatiile critice, care ne fac viata grea, iar acestea isi fac aparitia zilnic. De exemplu, poti obtine un imprumut pentru urgente medicale sau daca proprietarul te evacueaza si nu ai unde sa dormi, dar acestea sunt situatii ce trebuie rezolvate urgent, chiar si printr-un credit. Nu trebuie insa sa intram in datorii pentru a petrece cinci zile in Bahamas, insa.

2. Planifica platile cu mult inaintea termenelor scadente

Majoritatea tinerilor traiesc o imensa bucurie in momentul in care salariile lunare le intra in conturi. Asta pentru ca ei vad intreaga suma de bani primita ca un buget ce poate fi cheltuit in totalitate pentru distractie sau alte aventuri interesante. Din pacate, ei vad numai jumatatea plina a paharului, chiar daca in realitate acesta este pe jumatate gol.

Realitatea este ca in momentul in care va primiti salariile lunare, ar trebui sa evitati sa va ganditi la toate lucrurile c ear putea fi extrem de interesante, dar nu de stricta necesitate, pe care va puteti cheltui salariul. In schimb, puteti incepe prin a deduce toate sumele platite pentru utilitati, taxe sau alte imprumuturi pe care trebuie sa le platiti. De exemplu, trebuie sa platiti pentru chirie sau ipoteca, energie, gaz, apa si abonamente pentru internet si telefon, etc.

Dupa ce ati platit toate aceste cheltuieli, mai trebuie sa puneti bani deoparte pentru mancarea lunara, divertisment si alte nevoi de baza, iar acesta este momentul in care realizati ca salariul lunar nu este cea mai fericita optiune si nu va permite sa mai economisiti mai nimic, cu exceptia cazului in care toate cheltuielile si platile lunare nu depasesc 10 % din salariul incasat.

3. Evitati costurile care chiar nu sunt necesare

Cei mai multi dintre noi solicitam servicii bancare fara a citi adnotarile facute cu litere mici ce apar in contracte. Mai tarziu, aflam cu stupoare ca platim taxe exorbitante pentru transferurile de bani, spre exemplu.

In acest caz, cea mai buna optiune este sa folositi un serviciu financiar precum First Payment Provider. Acest instrument inovator va permite sa va reuniti toate conturile bancare sub un singur acoperis, ce este sigur si usor de utilizat. Acolo, puteti vedea cat castigati si puteti programa toate platile lunare in avans. Mai presus de toate, aici veti plati unele dintre cele mai mici taxe de tranzactie din industrie. Prin urmare, veti putea economisi mai multi bani pe termen lung.